BAĞSARAY ÜNAL GÜRHAN EKİZ İLKOKULU/BAĞSARAY ORTAOKULU

·         1900 YILI                  Bağsaray İlkokulu Cumhuriyet meydanında toprak örtü olarak yapılmıştır. 5 Sınıflı olarak açılan okulumuz Arapça öğrenime başlamış, 1928 yılı harf devrimi ile Türkçe öğrenime devam etmiştir.

·         1932 YILI                  1932 yılına kadar köyün ihtiyacını karşılayan okul sonraki yıllarda yetersiz geldiği               için okulumuzun bugünkü hali köylüler tarafında inşa edilmiştir.

·         1964 YILI                  Okulumuzun çatı, tavan, ve taban kısmında çürüyen ağaçlar değiştirilmiş; kapı ve pencereler boyanmış, lojman ile taraça sınıf haline getirilmiş, beton sıva yapılmış ve elektrik tesisatı döşenmiştir.

·         1982 YILI                Yine halkın katkısıyla çatısı yenilenmiş ve kiremit döşenmiştir.

·         1986 YILI                  Okul Yaptırma Derneği tarafından halkın da katkılarıyla yeni okul yapımına  başlanmış, su basmanı bitirildikten sonra Devlet tarafından bina bitirilmiştir, kalorifer tesisatı tamamlanmıştır.

·         1996 YILI              Ek Bina ve Kütüphane yapımına başlanmış olup İTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim EKİZ genç yaşta kaybettiği oğlunun ismini yaşatmak için ek binanın yapımını üstlenmiş, kütüphanenin yapımını tamamlamıştır. Bugünden sonra okulumuzun adı BAĞSARAY ÜNAL GÜRHAN EKİZ  İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir.

·         2012- 2013                4+4+4 12 yıllık zorunlu eğitim sistemine geçiş kararı sonrası Bağsaray Ünal Gürhan Ekiz İlkokulu ve Bağsaray Ortaokulu olarak  aynı binada eğitim öğretime devam etmiştir. 8 derslik, 1 kütüphane 2 idare odası mevcuttur.

·         2020-2021 YILI        Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında okulumuzda Güçlendirme çalışmalarına başlandığından okulumuz 2020-2021 Yılı Eğitim Öğretim faaliyetlerini 1 Yıl geçici olarak Bağsaray Aşevi’nde devam ettirmiş, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Güçlendirme çalışmaları tamamlanan binasına geri dönmüştür.

·         27.11.2023                 Eğitim öğretime devam ediyor.

Bağsaray Ünal Gürhan Ekiz İlkokulu

ŞUBE ADI